Hawker Chan the Michelin Star visit in Singapore

The cheapest Michelin Star Restaurant in the world.
5時頃行ったらそこまでではない混み具合。
Not so crowded but still already a lot of people by the time we visited the restaurant around 5pm.



さすが独立した専門店なだけあって綺麗でした。
It says Michelin Star anywhere and smells soy sauce.
The restaurant looked clean and organized.


右で頼んで支払い、左で受け取る形式、
後ろに鶏とか豚がつる下げられて凄まじい勢いで料理がサーブされています。
Order on the right, then picking up on the left side. The number on the receipt will be called. Staff are very efficient to deliver all the orders.



向こうにはたくさんの鶏の丸焼き、豚の照り焼きが。
Overthere, chickens and porks are hanged.

メニューのほとんどは5ドル以下と言うとてもお手頃な値段。
Menu is here. Many of them are under SG$5.

ちょっと頼みすぎました…
We ordered plenty of the dishes....


主に私が頼んだチキンアンドヌードルとワンタン。
Chicken and Noodles, Shrimp wanton soup.


Ho Fun noodle(河粉ていうのはライスヌードルのこと)、bean sprout, green vegetables,



3combinations of Pork. Belly, Rib, and something.


ワンタンスープは甘くて酸っぱいしょうゆ味でなんかかむくらのラーメンを思い出しました。うまい!ていう感じでは個人的になかったけど、ワンタンは肉厚で食べ応えあります。
Wanton soup was sweet and soy sauce taste. Never tasted this before. It’s not that my favorite but good.


なんか照り焼きに似た味、ソースは結構濃い味なので、絡めながら食べていく感じです。
Chicken and noodle, this one contains egg noodle and leg part of chicken with sweet soy sauce. Similar to teriyaki.


This bean sprout was lightly boiled and fried minced garlic is on top. Not having clear taste goes well with the main dishes.


この麺はまたタレを吸いこむととても美味しくなります。


小松菜似の味、こちらももやしと基本同じ味付け。


この三種類すごいです。
破壊力ありました。
でも一つ一つ異なる味ですが、しっかり美味しいです。


オーナーのチャンさんがミシュランを受けるまでの映像がずっと放映されていましたが、
もともとあるチャイナタウンコンプレックスの中の屋台の方では2ドルからあるそう、数多ある中でこのお店の行列だけは何故か途絶えなかったらしいです。

物事を地道に突き進めるって大切だなとなんか身につまされるという。

チャイナタウンに来た際はぜひ!

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